Klik hieronder voor:
Foto rapportage
In de media

 

KUNSTROUTE in DIEMEN
Diemen Info maart 2003

De Stichting Vrienden van De Hoop organiseert op zondag 30 maart 2003 een grote KUNSTMANIFESTATIE.

Diemense kunstenaars presenteren die dag hun werk waaronder schilderijen, beelden en fotografie. Van 10 – 17 uur is de CENTRALE EXPOSITIE geopend in de (voormalige) schuilkerk De Hoop aan de Hartveldseweg 23 in het centrum van Diemen. Vanuit De Hoop kan men, met een brochure/routekaart in de hand, een eigen route uitstippelen om het werk van de kunstenaars te bekijken bij hen thuis of op een andere locatie (circa 28 locaties). In het GEMEENTEHUIS (de gehele dag geopend) zijn ook diverse exposities. Om 15.00 uur vindt daar de feestelijke opening plaats van een expositie van Silvia Copray. In de hal van het gemeentehuis kunnen kinderen (onder begeleiding) naar hartelust op het KINDERATELIER tekenen en schilderen.

Op alle locaties is de toegang gratis. Kom ook naar DE HOOP op zondag 30 maart 2003 !!


Kunstroute toont creativiteit
Diemer Courant d.d. 26 maart 2003

In De Hoop aan de Hartveldseweg opent Amy Koopmanschap op zondagochtend 30 maart om tien uur de kunstroute in Diemen. Het is de eerste keer dat een dergelijk evenement in Diemen plaatsvindt.

Liedje de Rooij, bestuurslid van de Vrienden van De Hoop, is organisator van de kunstroute. “Het is de bedoeling dat de bezoekers van de kunstroute op zondag 30 maart eerst naar De Hoop komen. Daar hangt dan werk van 39 kunstenaars uit Diemen. De bezoekers krijgen dan een brochure, waarin 28 plekjes in Diemen staan vermeld waar het werk van de kunstenaar tot vijf uur ’s middags kan worden bekeken. Het gaat hier om woningen, ateliers, bedrijfsruimten en het gemeentehuis. Geïnteresseerden kunnen dus zelf kiezen welke adressen zij willen bezoeken.”

Er is veel animo voor de kunstroute, geeft De Rooij aan. “Er hebben zich de laatste weken nog meer kunstenaars gemeld met het verzoek om mee te kunnen doen, maar dat was organisatorisch niet meer mogelijk.” De Rooij maakt duidelijk dat het aanbod zeer divers is. Er doen onder anderen schilders, beeldhouwers, tekenaars en fotografen aan de kunstroute mee. “De kunstroute is een ideale gelegenheid om de inwoners van Diemen duidelijk te maken dat er veel meer mensen met kunst bezig zijn dan vaak wordt gedacht.”

De Hoop, waar zondag elk uur levende muziek te horen is, fungeert zondag als het beginpunt van de kunstroute. “Wij hopen dat veel mensen van de gelegenheid gebruik maken om ook naar de kunstwerken op de andere locaties te gaan kijken. Een kunstroute is laagdrempelig. Mensen kunnen gewoon ergens naar binnen stappen om kunst te bekijken. Dat is toch anders dan een bezoek aan een museum brengen.”De Rooij verwacht veel bezoekers. “Er zijn ongeveer drieduizend uitnodigingen verstuurd en verder rekenen we op veel respons van de inwoners van Diemen.

De kunstroute wordt geen jaarlijks terugkerende evenement, geeft De Rooij aan. Dit zou niet alleen organisatorisch op problemen stuiten, maar tevens tot verzadiging kunnen leiden. “Wij willen eerst afwachten hoe de eerste kunstroute verloopt. Wellicht kan er dan elke vijf jaar een kunstroute worden gehouden.”


KUNSTROUTE IS ENORM SUCCES
Diemer Courant d.d. 2 april 2003

De kunstroute van Diemen heeft zondag ruim tweeduizend bezoekers getrokken. De kunstroute begon in De Hoop, waarna de liefhebbers op 28 plaatsen in de gemeente uiteenlopende kunst konden bewonderen.
 


   
Organisatie: Stichting Vrienden van De Hoop