Klik hieronder voor:
Foto rapportage
In de media

 

Kunstroute 2006 KUNST KIJKEN

KunstRoute ‘KUNST KIJKEN’ op zaterdag 22 en zondag 23 april.
48 kunstenaars exposeren werk op 31 locaties.

Deze kunstroute werd wederom georganiseerd door Stichting Vrienden van De Hoop die evenementen organiseert in het monumentale De Hoop, een voormalige schuilkerk.
Ina Ritsma en Wil Bönker, beiden leden van deze Stichting, hebben de route van A tot Z georganiseerd.

Er deden nu 48 kunstenaars uit Diemen mee op 31 locaties. Dat waren er veel meer dan de eerste kunstroute in 2003 dus de 2006-route werd nu over twee dagen verspreid. Naast 18 thuis-exposanten waren er 13 andere locaties die hun deuren hadden geopend voor dit evenement. Drie ervan waren heel bijzonder en hadden extra veel bezoekers getrokken.

De pastorie van de RK kerk St Petrus Banden was hier een van, een prachtig, oud monument. De Hoop zelf is een uniek object, van de sloop gered door de Stichting en een echte verrassing voor diegene die nog nooit achter de eenvoudige, schuil-gevel hadden gekeken. En dan was er nog een bijzonder gebouw ‘Gedenk te Sterven’ in Oud Diemen (Diemen Noord) die uit 1600 stamt. Voor de kunstroute werd deze voor het eerst voor het publiek geopend. Hier exposeerden twee kunstenaars in een gebouw dat tussen de oude grafstenen staat, waar vroeger de Maria kerk stond.

Kunstliefhebbers konden zaterdag en zondag een groot aanbod van verschillende kunstvormen bekijken: schilderkunst, beeldhouwwerk, werk van fotografen, collages, pop-art, keramieken en sieraden. Voor elk wat wils.

De kunstroute werd op zaterdag 22 april om één uur in De Hoop feestelijk geopend door burgemeester Amy Koopmanschap. Tijdens de opening was er livemuziek. In De Hoop lagen de brochures met de route waarin alle informatie stond over de 48 kunstenaars en de 31 plekken waar exposities waren. De locaties lagen dicht bij elkaar en waren goed beloopbaar.

Diemen heeft zich dat weekend van haar beste kant laten zien wat betreft het openstellen van ruimtes voor de individuele exposities. Dat was voor de organisatoren heel hartverwarmend.
Deelnemers waren:

 

Organisatie:
Stichting Vrienden van de Hoop
  Mark Achter
Ben Althoff
Tjeerd Boon
Joke Bouma
Cock Buis
Nele Camargo Villanueva
Henk van Delft
Terry Donleben
Steven Dijk
Loes van der Eems
Mieke Engels
José van Engen
Jaap Gerritsen
Henny Gertenaar
Hans Goedhart
Anja Gorissen
Joëlle Groen
Christiaan Hoogmoed
Joke Janssen
Kees Kasbergen
Yiri Tjade Kohl
Afra Laan
Yvonne Melchers
Gina Miltenburg
Tanja Minks
Mitzy Nieuwendijk
Carolien Oedekerk
Susan Ohler
Joke Pancras
Cynthia Röge
Bert Roos
Liedje de Rooij
Guido La Rooij
Rico D’Rozario
Anneke van Schoor
Wim Schroot
Mary Siekerman
Margreet Steinhart
Willy van der Straeten
Ria Suurendonk
Antoinette Verboon
Lia Verkaik
Rien Verschuur
Ansie van Wel
Peter van Wel (2008)
Magda Wieclawska
Boris Zgherea