Klik hieronder voor:
Foto rapportage
In de media
Artikel Diemer Nieuws (pdf)
Artikel 23 april Diemer Nieuws (pdf)

 


Derde Diemer kunstroute in april
Diemer Nieuws d.d.19 maart 2009

DIEMEN – Op 18 en 19 april organiseert Kunstzin Diemen de derde Diemer Kunstroute. Na de succesvolle edities in 2003 en 2006 tonen ook dit jaar vele kunstenaars hun werk op diverse locaties in de gemeente. Bij de organisatie van de eerste twee kunstroutes bleek dat er in Diemen en directe omgeving veel kunstenaars wonen en werken. Na de succesvolle kunstroutes wilden zij elkaar beter leren kennen en ook meer gezamenlijk organiseren. De oprichting van Kunstzin Diemen in 2007 was het resultaat. De vereniging heeft ten doel de beeldende kunst van haar leden een plaats te geven in Diemen. Zonder te kiezen voor een elitaire uitstraling wil Kunstzin Diemen wel kwaliteit brengen. Met 54 leden die een grote diversiteit aan kunstdisciplines vertegenwoordigen laat de vereniging zeer regelmatig van zich horen. Exposities van de aangesloten kunstenaars, solo of gezamenlijk, in bijvoorbeeld het gemeentehuis, Berkenstede en De Diem zijn inmiddels een begrip. Door workshops en andere bijeenkomsten worden de onderlinge contacten tussen de kunstenaars versterkt.

Aan de kunstroute in het weekend van 18 en 19 april doen 39 kunstenaars mee die op 23 locaties verspreid door Diemen hun werk tonen. De bezoekers kunnen zich verheugen op beeldhouwwerk, fotografie, grafiek, keramiek en schilderijen.

Wethouder Ruud Grondel opent de route op 18 april om 10.00 uur in het Gemeentehuis. Alle locaties zijn beide dagen te bezoeken tussen 11.00 en 17.00 uur. De routekaart is beide dagen in het gemeentehuis te verkrijgen, maar is ook te downloaden via de website.


Derde kunstroute Diemen volgende maand van start
Diemer Courant d.d. 18 maart 2009

DIEMEN – Kunstzin Diemen organiseert in het weekend van 18 en 19 april de derde editie van de Diemer Kunstroute. Op 23 locaties in Diemen zijn kunstwerken te bezichtigen van 39 verschillende kunstenaars.

Zij vertegenwoordigen diverse disciplines in de kunst, zoals beeldhouwen, fotografie, keramiek, objecten en schilderijen.
De feestelijke opening van de kunstroute is zaterdag 18 april in het gemeentehuis aan de D.J. den Hartoglaan 1. Wethouder Ruud Grondel (Kunst en Cultuur) zal de opening om 10.00 uur verrichten. Vervolgens kunnen alle kunstliefhebbers van 11 tot 17 uur op diverse locaties in Diemen kunst bezichtigen.
Op beide dagen is de routekaart in het gemeentehuis van Diemen verkrijgbaar. Deze route is overigens ook te downloaden via de websites (…). Mede dankzij de grote belangstelling van de Diemer Kunstroutes in 2003 en 2006 is de kunstenaarsvereniging Kunstzin Diemen ontstaan.
Leden van Kunstzin Diemen exposeren ook regelmatig in Zorgcentrum De Diem aan de Arent Krijtsstraat.

Artikel 3
De Diemer Courant 22 april 2009